Energetikai tanúsítvány lekérdezés

energetikai tanúsítvány lekérdezés online

2023. november 1-től az új energetikai jogszabály hatályba lépésével egyidejűleg a Lechner Nonprofit Kft. egy új e-tanúsítás alkalmazást indít. Kereshet a hiteles energetikai tanúsítványok között.

Itt megtalálja a 2023. november 1. előtti tanúsítványokat is: https://www.oeny.hu/oeny/e-tanusitas/

energetikai tanúsítvány lekérdezés

Európai uniós előírás alapján 2012 január 1-jétől energetikai tanúsítvány készítése kötelező új épület építésekor. Meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység ellenérték fejében történő tulajdon átruházása vagy bérbeadása esetén. Ezen kívül 250 m2, vagy ennél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épület esetén.

Az ingatlan értékesítés vagy bérbeadáskor a reklámban fel kell tüntetni az energetikai minőség szerinti besorolását.

energetikai tanúsítvány érvényessége

Az energetikai tanúsítvány 5 évig érvényes. Ha a tanúsítvány hatálya alatt az épületre irányadó jogszabályban meghatározott követelményérték megváltozik, az épület energetikai minőségi osztályba sorolását ismételten el kell végezni, ha a tanúsítvány hatálya alatt eladás, vagy bérbeadás történik.

Elveszett energetikai tanúsítványok pótlása

Előfordulhat, hogy évek múlásával a tulajdonosok nem találják a papír alapú energetikai tanúsítvány. A hiteles energetikai tanúsítványok országos, elektronikus nyilvántartása https://entan.e-epites.hu/ weboldalon található. Üzemelteti a Lechner Nonprofit Kft. Az ingatlan tulajdonosnak kiadják az adatbázisban lévő energetikai tanúsítványokat, ha igazolja a tulajdonjogát.

 

Pir szigetelés

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.