Energetikai tanúsítvány pótlap

Energetikai tanúsítvány pótlap igénylés

A 2016. január 1-je előtt készült energetikai tanúsítványok már nem használhatók fel. A tanúsítvány nyilvántartó rendszer egy pótlapkiállításával új tanúsítványt generál, ezt kell a továbbiakban használni.

A tulajdonosok az új besorolásukról a tanúsítási rendszerben tájékozódhatnak: https://www.e-epites.hu/entan. Itt igényelhető ingyenesen a kiállított pótlap, ami a korábban készült tanúsítvánnyal együtt érvényes. Az érvényességi ideje a korábbi tanúsítvány kiállítási idejétől számított 10 év. (forrás: www.e-epites.hu Építészeti és építésügyi tájékoztató)

A 2016 előtt készült tanúsítványokhoz pótlap szükséges, ami ingyenesen letölthető: https://entan.e-epites.hu weboldalon keresztül. 

2016.01.01-től megváltozott az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet, és az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet. Magyarország az Európai Uniós tagságából adódóan 2016. január 1-jétől hatályba lépteti a közel nulla energia igényű épületekre vonatkozó követelményeket.

A 2013.01.01. és 2015.12.31. között készült energetikai tanúsítványokat egy betűjel jellemezte, 2016-tól 2 betűjel (AA-BB..).

Az épületek energetikai tanúsítási rendszere megváltozott a közel nulla energia igényű épületekre vonatkozó követelmények bevezetése miatt. 2016.  január  1-je  előtt működő rendszer egy  betűjellel  jellemezte  az  épület  vagy épületrész besorolását, a jelenlegi rendszer két betűt használ, az előzőt duplázva (A–AA, B–BB,…). Erre annak érdekében van szükség, hogy a két eltérő rendszer és az abban kiállított tanúsítvány egymástól megkülönböztethető legyen. A korábban készült tanúsítványokat a nyilvántartási rendszer automatikusan átváltja az új rendszerbe annak érdekében, hogy azok továbbra is használhatóak legyenek.

Energetikai tanúsítvány készítése Budapesten adásvételi szerződéshez vagy bérbeadáshoz a helyszíni szemlétől számítva 1-2 munkanapon belül. 

 

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.