Helyszíni szemlén szükséges adatok, információk

Mi történik a helyszíni szemlén? Szükséges adatok, információk

A helyszíni szemlén először lerajzolom és lemérem az ingatlant. Ha van méretezett alaprajz segíti a munkámat, de ha nincs, nem gond.

Ezután beazonosításra kerül az épületburok, a nyílászáró, falak, födém, fűtés és melegvíz hálózat és a megújuló energiát hasznosító rendszer, ha van.

Végül készítek néhány fényképet. Fénykép készítése kötelező. Közeli kép a fűtésről; a hőtermelő, hőleadó, hőtároló, szabályozóról, az ablakról, melegvíz ellátásról, illetve a megújuló energiát hasznosító rendszerről, ha van. Nem kell elpakolni semmit. A személyes tárgyakat, berendezéseket nem fotózom le. Végül a kívülről a homlokzatról készítek néhány képet.

Helyszíni szemlén szükséges adatok, információk

  • A helyszíni szemlén szükségem lesz a helyrajzi számra
  • Felújítandó lakásokhoz nem kell semmilyen más információ
  • Régi építésű, nem szigetelt, gázkonvektoros villanybojleres lakásoknál vagy távfűtéses, nem szigetelt panellakásoknál más információ nem szükséges
  • Nyílászáró csere esetében a nyílászáró U értéke (Ug vagy Uw), ha nincs beleírva
  • Házközponti fűtés esetében a kazán típusa, beépítés éve
  • Fűtéskorszerűsítéskor; 2018 utáni gázkazán esetében a szezonális helyiségfűtési hatásfokra van szükségem. Hőszivattyús fűtés esetében SCOP értékre. Az ERP irányelve hatálya alá eső készülékek esetében a teljesítménytényezőre.
  • Utólagos külső hőszigetelés esetében információ kell a hőszigetelés vastagságáról és típusáról (pl.: expandált polisztirol lap, EPS, XPs, grafitos, kőzetgyapot stb) és, hogy melyik évben történt
  • Építési év, jelentős felújítás éve (a határoló szerkezetek összes felületének legalább a 25%-át érintő felújítás)
  • Újabb építésű ingatlan esetén a falak és a födém rétegrendje. Műszaki leírás. A megrendelőnek kell biztosítani a tanúsítás elvégzéséhez szükséges tervdokumentációt. Ha a megrendelő nem tudja teljes mértékben biztosítani a tanúsítás elvégzéséhez szükséges tervdokumentációt, akkor a tanúsító jogosult a fellelhető információk alapján becsléssel élni.

A megrendelőnek kell biztosítani az energetikai tanúsítás elvégzéséhez szükséges tervdokumentációt. A szükség szerinti mérések, ellenőrzések elvégzésének helyszíni feltételeit és a szükséges mértékű közreműködést. A leggondosabb felmérés során is előfordulhat, hogy bizonyos paraméterek nem állapíthatók meg roncsolásos vizsgálat és feltárás nélkül, melyre a megbízó nem köteles engedélyt adni. Ilyen esetben a tanúsító jogosult a fellelhető információk alapján becsléssel élni.

Hozzászólások lezárva.