energetikai tanúsítvány ára 2020

energetikai tanúsítvány ára

  • Társasházi lakásra Bruttó 11.000.-Ft
  • Egyszintes családi házra, házrészre 17.000.-Ft
  • Tetőtér beépítéses családi házra 25.000.-Ft

Megrendelhető telefonon: 06-20-912-14-05

Az energetikai tanúsítvány ára 2020. január 3-tól érvényes. Az árak ingatlan adásvételi szerződéshez vagy bérbeadáshoz érvényesek. Az ár 120 m2-nél kisebb lakásra vonatkozik m2-től függetlenül. 

Nem vonatkoznak: Pályázathoz vagy használatbavételi engedélyhez. Nem vonatkozik: napelemes, napkollektoros házban lévő, vagy geotermikus-, hőszivattyús-, vagy elektromos fűtésű (elektromos kazán, fűtőfólia, infrapanel stb.), ill. tetőtéri, vagy belső kétszintes lakás esetén. A műemlék épületekhez tartozó értékleltár elkészítését és költségeit az ár nem tartalmazza.

energetikai tanúsítvány

energetikai tanúsítvány

Teljes felmerülő költség, alapterülettől függetlenül (120 m2-ig),  + postaköltség 500.-Ft, vagy ingyenesen átvehehető a belvárosi irodában cím: Teréz krt 41., bejárat a Szondi utca felől, a patika mellett hétköznapokon 9:00 – 17:30 között. Ha átvételkor utólag fizeti az energetikai tanúsítványt az irodában, akkor kérem a pontos összeget készítse ki. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.

Mikor kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni?  

Európai uniós előírás alapján 2012 január 1-jétől minden értékesítésre kerülő és tartósan bérbe adott épületre kötelező az energetikai tanúsítás. Meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység (lakás) eladása vagy bérbeadása tárgyában készült szerződésnek tartalmaznia kell: a vevő vagy bérlő nyilatkozatát arról, hogy a tanúsítványt vagy annak másolatát az eladótól vagy a bérbeadótól átvette. Minden tanúsítványnak egyedi azonosító kódja van (HET kód). A tanúsítást Magyar Mérnöki Kamara vagy Magyar Építész Kamara névjegyzékébe felvett tanúsítók végezhetik.

Meddig érvényes az energiatanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány tíz évig hatályos. Ha a tanúsítvány hatálya alatt az épületre irányadó jogszabályban meghatározott követelményérték megváltozik, az épület energetikai minőségi osztályba sorolását ismételten el kell végezni, ha a tanúsítvány hatálya alatt eladás, vagy bérbeadás történik.

Ingatlan vásárláshoz használható hitelkalkulátor

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.